Ne vem, ali je bila to pravilna odločitev Joshue

SK Fight 29. Jul 202221:57 0 komentarjev
Anthony Joshua Usyk
Foto: Shopland/Shutterstock

Sloviti valižanski boksar Joe Calzaghe, nekdanji neporaženi svetovni prvak v srednji kategoriji, ni prepričan, da je Anthony Joshua povlekel pravo potezo, ko se je pred povratnim obračunom z Oleksandrom Usykom odločil za zamenjavo glavnega trenerja.

Oleksandr Usyk je lanskega septembra poskrbel za veliko presenečenje, ko je premagal Anthonyja Joshuo in postal svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah WBA, WBO in IBF. Britanec bo priložnost za maščevanje dobil 20. avgusta v Savdski Arabiji, ko mu bo nasvete tik ob ringu delil nov trener Robert Garcia.

Pred njim je Joshua sodeloval z Robertom McCrackenom, kateremu se je za sodelovanje zahvalil po porazu proti Usyku.

“Nisem prepričan, da je Joshua sprejel pravo odločitev, ko je izbral trenerja Garcia, čas bo odgovoril na to vprašanje. Mislim, da je takrat nujno potreboval spremembo, toda nisem prepričan, da je Garcia pravilna rešitev. Dobro je, ko borec prepozna težavo in potrebo za spremembo,” je dejal “Ponos Walesa” Joe Calzaghe in nadaljeval: “Joshua se zaveda, da se mora taktično drugače lotiti drugega dvoboja z Usykom. On je izjemen boksar – velik je, z odličnim ‘pedigrejem’ od trenutkov, ko je bil amater in mlad. Borba bo zanimiva, v kolikor bo Anthony na pravi način izkoristil silo svojih udarcev in dovolil, da mu moč pride do izraza. Pred njim je velik izziv, toda borba bo zanimiva.”

Usyk v 19 profesionalnih dvobojih še ne pozna poraza, lahko se pohvali z zlato olimpijsko kolajno iz Londona leta 2012, pred prihodom v težko kategorijo pa je navduševal v cruiser kategoriji (do 91 kg), kjer je bil nesporni svetovni prvak.

Joshua bi v primeru zmage še tretjič v karieri postal svetovni prvak. Leta 2019 se je po porazu že vrnil uspešno, ko je v povratnem dvoboju brez večjih težav premagal Andyja Ruiz Jr.