“UFC ima 40 odstotkov več gledalcev kot pred epidemijo”

Drugi športi 24. Dec 202111:31 > 11:34 0 komentarjev
AP Photo/Gary McCullough

Na vrhuncu epidemije koronavirusa maja leta 2020 je največja MMA organizacija, UFC, postala prva v ameriškem profesionalnem športu, ki je organizirala športno prireditev. Šlo je za UFC 249, na katerem je Justin Gaethje v glavni borbi premagal Tonya Fergusona. Dvajset mesecev kasneje UFC polni dvorane širom ZDA, predsednik Dana White pa trdi, da je njegovo podjetje sprejelo pravilno odločitev, ker so "iskali rešitev", namesto, da bi se skrili v kot.

“Naša baza navijačev je v tekočem letu narasla za 40 odstotkov. Kaj pravite na to? Skozi epidemijo smo prišli tako, da smo navijačem ponujali sijajne borbe. Naše prireditve z navijači so neverjetne. Vedel sem, da obstaja način, da organiziramo borbe, ko se je začela epidemija. Mi se nismo morali ponovno odpreti v letu 2021, mi smo že bili ogreti,” je pojasnil 52-letni Dana White, sinonim za neverjetno ekspanzijo UFC-ja v zadnjih letih.

“Mislim, da bomo v letu 2022 podrli rekorde – od vstopnic smo do sedaj največ uspeli zaslužiti 3,2 milijona dolarjev za eno prireditev, a pričakujem, da bo UFC 270 v Kaliforniji prinesel več kot pet milijonov dolarjev dobička samo od vstopnic. Prihajamo iz epidemije in uničujemo minule rekorde,” je dodal predsednik UFC-ja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!