Wilderja ne bi odpisal prehitro

REUTERS/Steve Marcus
REUTERS/Steve Marcus

Nekdanji svetovni prvak v dveh kategorijah Britanec David Haye ne deli mnenja večine, da je Tyson Fury pred tretjim dvobojem proti Deontayju Wilderju absolutni favorit.

Deontay Wilder je bil na prvem dvoboju konec leta 2018 zelo blizu zmage proti Tysonu Furyju, ki ga je dvakrat poslal v knock-down, a se je dvoboj končal brez zmagovalca. V drugi borbi Američan ni imel pravih možnosti, potem ko je Fury po dominantni predstavi delo opravil z nokavtom v sedmi rundi.

“Prav vsi so odpisali Wilderja, prav z nobenim nisem govoril, ki bi mu dajal možnosti. Jaz ne mislim tako. Videl sem Furyja in za ta dvoboj se ni pripravil kot je bilo to v primeru drugega obračuna. Obstajajo številne govorice, da je bila borba prestavljena, ker se ni počutil najboljše. V Las Vegas je prišel šele konec septembra. Tri tedne priprav za tako pomembno borbo? Deluje, kot da je pretirano samozavesten po lahki zmagi v drugi borbi,” je dejal danes 40-letni David Haye.

“Izgleda, kot da želi Wilder veliko pokazati, Fury pa ne deluje, kot da bi to bil njegov najpomembnejši dvoboj v življenju. V vsakem primeru menim, da bo to sijajen obračun,” je dodal nekdanji svetovni prvak v cruiser in težki kategoriji.

Tretji obračun Wilderja in Furyja, ki brani naslov svetovnega prvaka po verziji WBC, bo na sporedu v noči na nedeljo v Las Vegasu.