Zakaj ima McGregor posebno obravnavo? Ker je poseben!

Drugi športi 31. Dec 202112:03 > 13:45
Conor McGregor
Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Conor McGregor je po meteorskem vzponu med najboljše MMA borce na svetu v zadnjih letih daleč od vrhunske forme, vendar je njegova globalna priljubljenost še naprej razlog, da ima še vedno boljše pogoje od ostalih borcev. O tem je govoril tudi predsednik UFC-ja Dana White, ki poudarja, da si je Irec zaslužil takšno obravnavo.

Conor McGregor je nekdanji UFC prvak v dveh različnih kategorijah, toda v zadnjih štirih borbah je premagal samo Donalda Cerroneja, medtem ko je izgubil proti Dustinu Poirierju (dvakrat) in Khabibu Nurmagomedovu.

Ne glede na slabo serijo, se zdi, da je McGregor vedno korak pred ostalimi borci v svoji kategoriji, zato niti ne čudi informacija, ki se je pojavila v zadnjem času, da bi se utegnil pomeriti za naslov prvaka v lahki kategoriji proti Charlesu Oliveiri.

“Delal sem z ogromno borci in večina ima ves čas neke želje – ne želijo tistega ali tega nasprotnika. Temu ni bilo tako v primeru Conorja med njegovim vzponom. Rekel mi je, da mu je vseeno, koga mu bomo našli, temveč naj samo vse izvedemo ter ga pokličemo, on pa bo medtem treniral in se bo boril z vsakim. Zdi se mi, da je to bilo, ko bi se moral boriti z Josejem Aldom. Podobno je bilo tudi, ko bi njegov nasprotnik moral biti Nate Diaz – vprašali smo ga, v kateri kategoriji se želi boriti, on pa je odgovoril ‘v njegovi’,” je dejal Dana White.

McGregor je v karieri zbral 22 zmag in šest porazov. “Odkar se nam je pridružil, je sijajen. Ljudje govorijo, da ima posebno obravnavo. To je zato, ker on tudi je je***o poseben! Borci ves čas govorijo ‘ta borba ni dobra za moj marketing’ ali ‘ne bom se boril s svojim prijateljem’. Od Conorja tega nikoli nisem slišal,” je dodal prvi človek UFC-ja.

Kdaj točno bo McGregor naslednjič stopil v oktagon, še ni znano.

Komentari

Vaš komentar