Alexander Zverev razočaral nemške navijače

Davisov Pokal 11. Avg 202121:18
Alexander Zverev Foto: AP Photo/Patrick Semansky

Nemški teniški zvezdnik Alexander Zverev je danes sporočil, da med 25. novembrom in 5. decembrom ne bo igral za svojo reprezentanco na zaključnem turnirju Davisovega pokala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Štiriindvajsetletnik, sicer olimpijski prvak iz Tokia, bi moral biti prvi mož nemške reprezentance na tekmovanju, ki od leta 2019 poteka po spremenjenem formatu z 18 najboljšimi izbranimi vrstami.

“Sem samo človek in potrebujem dopust. Neprestano igramo od januarja do oktobra, zato si bom novembra vzel prosto,” je Zverev dejal za nemški Sport Bild.

Obenem je dodal, da bi raje za Nemčijo igral po starem formatu Davisovega pokala z nekaj predvidenimi tekmovalnimi konci tedna med sezono.

“Če se tekmovanje vrne v prvotni format s tekmami pred domačim in gostujočim občinstvom, sem takoj za,” je še dodal Zverev.

Finalist lanskega OP ZDA je 1. avgusta v finalu olimpijskega turnirja v deželi vzhajajočega sonca ugnal Rusa Karena Hačanova in osvojil zlato kolajno, v polfinalu pa je bil boljši od Srba Novaka Đokovića.

Komentari

Vaš komentar