Rafa razkril kako bo vedel, da je čas za upokojitev

Getty Images/Clive Brunskill

Španski teniški igralec Rafael Nadal je razkril, da o upokojitvi še ne razmišlja. Dodal pa je tudi, da se dneva, ko bo končal svojo kariero ne boji.

Nadal je pred kratkim osvojil svojo 20. Grand slam lovoriko potem, ko je na Roland Garrosu slavil 13. v svoji karieri. Na ta način se je izenačil z Rogerjem Federerjem po številu najprestižnejših lovorik. 

Ker je star 34 let so novinarji Rafo povprašali glede upokojitve.

“V preteklosti, ko ste dopolnili 29 let ste že veljali za starega in da bi morali razmišljati o upokojtvi. A vse se je spremenilo in kariera profesionalnih športnikov traja veliko dlje,” je dejal Nadal in dodal:

“Ne vem kdaj se bom upokojil. Kdo ve, morda enkrat tak čas naslednje leto. Ne moremo napovedati prihodnosti, ne vemo kaj se bo zgodilo in s kakšnimi izzivi se bomo soočili. Tega dne se ne bojim, a tudi ne razmišljam o tem. Ko ne bom več čutil želje in strasti, da bi odšel na trening mi bo jasno, da je nastopil čas, da se poslovim.”

Nadal je tudi razkril kako bi želel, da se ga ljudje spominjajo po tem, ko se bo upokojil. 

“Vedno rečem, da si želim, da bi se me ljudje zapomnili kot dobro osebo. Zavedam se, da sem zgled drugim. Zato se trudim, da sem pristen. Ne pretvarjam se, da bi ugajal vsem. Mislim, da je to nemogoče.”

Španec bo do konca leta igral še na Mastersu v Parizu in Final Mastersu v Londonu.