Thiem: Nole je psihično močnejši od Federerja in Rafe

ATP 31. Okt 202021:49 > 21:52
Adam Pretty, Getty Images Sport

Tretji igralec sveta Dominic Thiem meni, da je Novak Đoković gledano iz psihološkega vidika najmočnejši teniški igralec vseh časov.

Tako Dominic Thiem kot Novak Đoković sta na turnirju na Dunaju izpadla v četrtfinalu, Avstrijec pa je o Srbu nedavno pisal na svoji uradni spletni strani.

Prvič sem z Novakom igral leta 2014 v Šanghaju. Bil je na vrhuncu, nekaj dni pred tem je v finalu Šanghaja uničil Berdycha. Nadejal sem se samo, da ne razbije tudi mene. Takoj sem prepoznal njegovo avro, fenomenalno igro, a uspel sem dati močan odpor, držal sem se in izgubil 6:3, 6:4. Daleč od katastrofe. Leta 2018 sem proti njemu v polfinalu Rima izgubil zelo prepričljivo – 6:0, 6:1, toda tri tedne kasneje sem ga premagal v četrtfinalu Roland Garrosa v treh nizih,” je zapisal Thiem in nadaljeval: “Moja prva zmaga proti njemu – neverjetno! Bilo je zelo čustveno. Dva posebej lepa spomina sta zmaga v polfinalu Roland Garrosa leta 2019, isto leto pa sem dobil tudi dvoboj na zaključnem turnirju v skupini.”

Avstrijec je prav tako razkril, kaj Đokovića dela tako posebnega. “Verjetno je psihično najmočnejši igralec vseh časov. Imela sva nekaj sijajnih dvobojev – ekstremno je profesionalen, vedno 100 odstotno osredotočen, temo prehrane v tenisu pa je dvignil na višji nivo. Đoković je psihično močnejši od Federerja in Nadala.”

Đoković in Thiem sta se pomerila enajstkrat, prvi igralec sveta trenutno vodi 7-4.