Nadal: Proti Wawrinki nisem želel predati

ATP 6. Feb 201413:55 > 07. Feb 2014 9:12

Ljubljana – Že na pogled se je videlo, da se Rafael Nadal v finalu prvega grand slama v Melbournu bolj kot z nasprotnikom bori s poškodbo hrbta, vendar Španec dvoboja kljub temu ni želel predati.

Ne glede na življensko formo Stanisalasa Warinke, je bil Rafael Nadal pred začetkom finala odprtega prvenstva Avstralije velik favorit. Španec je brez večjih težav opravil z Rogerjem Federerjem in nasploh deloval zelo prepričljivo. A v finalu je bil Nadal le bleda senca smaega sebe. Bolečine v hrbtu so bile prehude, da bi se lahko enakovredno kosal s sijajnim Wawrinko, ki je na koncu slavil s 3:1 in se veselil svoje prve zmage na štirih največjih turnirjih.

Ugotovil sem, da nimam možnosti za zmago, toda nisem želel predati finalnega obračuna. To je bila moja najtežja partija v karieri,” je priznal Nadal. Tudi deset dni po finalnem obračunu bolečine v hrbtu še naprej mučijo Španca. Vprašljiv je tudi njegov nastop na turnirju v Buenos Airesu.

Sedaj se počutim dobro. Bilo bi napačno, če bi se pritoževal po vsem, kar mi je življenje dalo. Po porazu sem žalosten, toda nekaj ur kasneje se ne počutim, kot da bi izgubil. Toda v Melborunu je bilo drugače. Potreboval sem več časa. Nadejam se, da bom hitro okreval in se vrnil na tekmovanja,” se nadeja Rafa.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images