Đoković se je vrnil na vrh in dobil vozovnico za London

ATP 7. Jul 201414:08 > 14:18

Ljubljana – Novak Đoković se je po zmagi v Wimbledonu vrnil na vrh lestvice ATP in si kot prvi tudi zagotovil nastop na zaključnem turnirju v Wimbledonu.

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je v nedeljo slavil svojo drugo zmago v Wimbledonu in skupno sedmo na turnirjih za grand slam. Ob bogati denarni nagradi si je Srb znova prislužil tudi prvo mesto na lestvici ATP, kjer je prehitel Rafaela Nadala, ki je sedaj na drugem mestu. Ob tem pa se je Đoković kot prvi uvrstil na zaključni turnir, ki bo od 9. do 16. novembra na sporedu v Londonu.

“Izjemno je osvojiti Wimbledon in se vrniti na prvo mesto lestvice ATP. Komaj čakam, da se vrnem v Londonu, kjer bom branil zmago na zaključnem turnirju. V zadnjih dveh letih sem imel vedno dobre rezultate, uživam v igranju v O2 Areni,” se Đoković že veseli zaključnega dejanja v sezoni, a pred tem ga čaka še nekaj drugih pomembnih turnirjev.

Đoković bo v Londonu osmič zapored nastopil na zaključnem turnirju. Prvi naslov je osvojil leta 2008, ko je v Šanghaju premagal Nikolaja Davidenka, drugega in tretjega pa leta 2012 in 2013, ko je premagal Rogerja Federerja in Nadala.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images