Ta teden na Sport Klubu turnir iz Hamburga

ATP 14. Jul 201410:38 > 10:45

Ljubljana – Teniška karavana se je ta teden ustavila tudi v Hamburgu. Turnir iz severa Nemčije vse do nedelje in velikega finala vsak dan v živo spremljajte na programu Sport Kluba.

Organizatorji turnirja v Hamburgu se še niso povsem sprijaznili z odločitvijo, da so jim vodilni možje ATP serije odvzeli status Masters 1000 turnirja, ki označuje turnirje najvišje kakovosti. A Nemci kot Nemci so še bolj trdno poprijeli za delo, saj so odločeni, da dokažejo, da se pri njih igra tenis na najvišji ravni.

Status prvega nosilca ima David Ferrer, naslov bo branil Fabio Foggnini, v boj za zmago pa se bodo podali tudi Mikhail Južni, Aleksandr Dolgopolov, Tommy Robredo in Fernando Verdasco. Tudi domači navijači bodo imeli v ognju nekaj svojih adutov. V prvi vrsti sta tu Florian Mayer in Philipp Kohlschreiber, ki doma nikoli ne razočarata.

Čeprav od elitne skupine igralcev v Hamburgu ne bomo videli niti enega, to ne pomeni, da bomo prikrajšani za odlične teniške obračune. Nagradni sklad turnirja je 1,2 milijona evra. V Hamburgu se lahko pohvalijo z enim od najmodernejših teniških stadionov, ki sprejme okoli 13 tisoč gledalcev in ima tudi streho, ki se lahko zapre zelo hitro in seveda omogoči tudi igranje v dežju.

Pa še kratek skok v zgodovino. V Hamburgu turnir organizirajo že vse od leta 1892, ko je slavil Walter Bonne. Kdo bo najboljši leta 2014, spremljajte skupaj z nami v živo na SK 1!

Današnji programNa centralnem igrišču se bosta danes prva pomerila Andrej Golubjev in Benoit Paire, nato pa še Jiri Vesely – Dominic Thiem, Tobias Kamke – Jarkko Nieminen, Filip Krajinović – Jan-Lennard Struff in za konec še Pablo Carreño-Busta – Dustin Brown.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images