ATP 500 turnir v Washingtonu na Sportklubu: Lov na ameriške sanje

ATP 28. Jul 201418:22 > 18:29
Sezona teniških turnirjev na trdi podlagi je že v polnem razmahu, karavana pa se je minuli konec tedna zbrala v ameriški prestolnici, kjer bodo igrali naslednji velik turnir serije ATP 500. Napetost pred tretjim grand slam turnirjem sezone počasi narašča, saj se turnir v New Yorku nezadržno bliža, za mnoge tenisače pa bo prva postaja na poti v največje ameriško mesto turnir v Washingtonu. Vse dni do nedelje boste prenose lahko spremljali na programih televizije Sportklub.

Čeprav je nekaj tenisačev tudi na turnirjih v Združenih arabskih Emiratih in v Mehiki, pa je večina najboljših tenisačev na svetu zbranih v Severni Ameriki, kjer bodo ostali vse do konca septembra. Zlasti za evropske tenisače je to zelo pomembno, da bi se na ameriških tleh čimprej “aklimatizirali”.
ATP turnir serije 500 v Washingtonu je sicer stalnica na koledarju, prvič so ga namreč organizirali že davnega leta 1969. Zmagoviti pokal pooseblja tudi prejšnje zmagovalce, kot sta Andre Agassi in Jimmy Connors, pa seveda novodobne junake, med katerimi je aktualni branilec naslova Argentinec Juan Martin Del Potro. Na žalost zaradi poškodbe Del Potro svoje lanske zmage ne bo mogel braniti. 
Se bo pa med 28. julijem in 3. avgustom na trdi podlagi v zveznem distriktu merila kopica največjih teniških imen, med katerimi letos izstopajo Miloš Raonic, Grigor Dimitrov in Vasek Pospisil. Prav Raonica mnogi vidijo kot glavnega favorita za morebitno prvo ATP 500 zmago v karieri, saj je doslej že štirikrat izgubil v velikem finalu. Nanj stavi tudi zmagovalec Wimbledona Novak Djoković, ki je Raonica označil za enega najboljših izvajalcev servisa v teniški karavani.
Raonicu utegne biti zelo navaren Grigor Dimitroc, ki je dobil turnir serije ATP 500 v Mehiki, posebno pozornost pa gre namenti tudi druge kanadskemu talentu, Vaseku Pospisilu. Ob pomanjkanju pravih zvezdnikov, kot so bili v preteklosti Agassi, Andy Roddick in Michael Chang, bodo domačini največ stavili na Johna Isnerja. Na kakšno presenečenje lahko računata le še Jack Sock in Sam Querrey.
Posebej pa gre izpostaviti tudi Tomasa Berdycha, ki je dobil povabilo organizatorjev turnirja in je v zadnjem tednu dni postal celo eden glavnih favoritov za končno zmago. Številka pet svetovnega tenisa prvič po letu 2010 igra na turnirju v Washingtonu, na katerega ima še kot najstnik lepe spomine. Leta 2005 je presenetil vse in prišel celo do polfinala.
Turnir boste lahko vse dni do nedelje spremljali na programih televizije Sportklub. V ponedeljek z neporednim prenosom začnemo na programu SK1 ob 23. uri, tako pa bo tudi v torek. Naši komentatorji vam bodo družbo delali vse tja do 5. ure zjutraj!

Author: L.S., Foto: Getty Images