Đoković se po slavju v Wimbledonu vrača v Torontu

ATP 4. Avg 201415:56 > 15:58

Ljubljana – Teniški igralci so že pošteno zakorakali v drugi del sezone. V naslednjih dneh se bodo najboljši merili v Torontu, kjer bo prvič po velikem zmagoslavju v Wimbledonu nastopil tudi prvi igralec sveta Novak Đoković. Dekleta zbrana v Montrealu. Oba turnirja v živo spremljajte na programih Sport Kluba.

Da je Novak Đoković po slavju na “sveti travi” prvi favorit tudi za zmago v Torontu, menijo tudi stavniške hiše, ki na mesto prvega favorita postavljajo odličnega Srba. A pot do zmage bo vse prej kot lahka. Razen Rafaela Nadala so v Kanado pripotovali praktično vsi najboljši igralci. Še kako nevarna bosta povsem spočita Roger Federer in Andy Murray, odpisati ne gre niti mlade garde na čelu z Grigorjem Dimitrovim in domačim adutom Milošom Raonićem.

Zaradi poškodbe je nastop že pred časom odpovedal branilec naslova Nadal. Španca ne bo niti v Cincinnatiju, pod vprašajem je celo nastop na zadnjem turnirju za gran slam v letošnji sezoni v ZDA.

Organizatorji so “wild card” podelili mlademu Avstralcu Nicku Kyrgiosu, ki je navdušil v Wimbledonu, še kako zanimivo pa bo videti, ali lahko podobne igre ponovi tudi v Kanadi.

Lansko leto sta ob Nadalu navdušila tudi domačina Raonić in Vasek Pospisil. Glede na njune zadnje igre, sta tudi letos najmanj v širšem krogu favoritov.

Še nekaj zanimivih podatkov. Rogers Cup velja za enega najstarejših turnirjev na svetu, saj so prvo tekmovanje izvedli že leta 1881. Turnir sicer izmenično gostita Montreal in Toronto, najboljši obračuni so odigrani na osrednjem igrišču Rexall centra, ki za teniške obračune sprejme točno 12.500 gledalcev.

Dekleta v MontrealuZelo zanimiv turnir se nam obeta tudi v ženski konkurenci. V Montrealu je zbrana večina najboljših igralk, tudi prva igralka sveta Serena Williams. Po kratkem odmoru se vrača Marija Šarapova, tu so tudi Ana Ivanović, Jelena Janković, Viktorija Azarenka in tudi domačinka Eugenie Bouchard.

Oba turnirja v živo spremljajte vsak dan na programih Sport Kluba – začenjamo v popoldanskih urah in nadaljujemo vse do večera oziroma zgodnjih jutranjih ur.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images