Federer ob koncu leta znova številka 1?

ATP 13. Okt 201411:58 > 12:04

Ljubljana – Roger Federer ob zaključku teniške sezone igra v izjemni formi. Ob zanj najlepšem scenariju bi konec koledarskega leta lahko dočakal tudi kot številka ena. Na vrhu lestvice ATP sicer še naprej kraljuje Novak Đoković, Švicar pa mu je vse bližje, Rafael Nadal padel na tretje mesto.

“Veliko mi pomeni, da sem osvojil ta turnir. Tu sem bil nekajkrat že blizu zmage. Zelo zadovoljen sem z igro, ki sem jo prikazal ta teden,” je bil po zmagi na mastersu v Šanghaju zadovoljen Roger Federer, ki je v finalu po dveh podaljšanih igrah odpravil Gillesa Simona. Švicar se je s prvo zmago na največjem turnirju v Aziji prebil na drugo mesto teniške lestvice ATP, kjer je prehitel Rafaela Nadala in sedaj zaostaja le še za Novakom Đokovićem.

Srb ima na prvem mestu lepo prednost skoraj 2500 točk, a bi ga Federer ob zanj idealnem scenariju do konca leta lahko ujel in prehitel. Đoković do konca leta brani 2500 točk, Federer pa 1060. Oba bosta do konca leta nastopila na zadnjem mastersu v Parizu in zaključnem turnirju v Londonu, Federerja pa čaka še domači turnir v Baslu in finale Davisovega pokala.

Ob bitki za prvo mesto bomo ta mesec spremljali tudi ogorčeni boj za nastop na zaključnem turnirju v angleški prestolnici. Ob Đokoviću in Federerju imata nastop zagotovljen še Rafael Nadal in Stanislas Wawrinka, za preostala štiri prosta mesta pa je v igri še sedem igralcev: Kei Nišikori (4.265), Marin Čilić (3.990), Tomas Berdych (3.945), Miloš Raonić (3.750), David Ferrer (3.715), Andy Murray (3.655) in Grigor Dimitrov (3.450).

Kot na dlani je, da se nam obeta zanimiv zaključek sezone.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images