Znani skupini zaključnega turnirja v Londonu

ATP 4. Nov 201410:04

Ljubljana – Pred zaključkom teniške sezone nas v Londonu čaka še zaključni turnir, ki prinaša obračune osmih najboljših igralcev v letošnji sezoni. Organizatorji so že izžrebali skupini.

V skupini A se bodo med seboj pomerili Novak Đoković, Stanislas Wawrinka, Tomaš Berdych in Marin Čilić, v skupini B pa se bodo za mesto v finalu udarili Roger Federer, Kei Nišikori, Andy Murray in Miloš Raonić. Čilić, Nišikori in Raonić bodo prvič nastopili na zaključnem turnirju, od letošnjih finalistov pa sta le Federer in Đoković že okusila slast zmage na sklepnem dejanju sezone.

Kdo bo najboljši letos? Prva favorita sta ravno Srb in Švicar, izključeno pa ni niti presenečenje. “Zelo težka skupina, mislim, da bo to skupina bombarderjev, vsak dvoboj bo težak. Nadejam se, da bi nekako lahko našel način, da se prebijem naprej,” napoveduje Čilić, zmagovalec OP ZDA.

Branilec naslova Đoković je z zmago v Parizu potrdil, da je v odlični formi in obenem napovedal naskok na skupno četrto in tretjo zaporedno zmago na zaključnem turnirju.

Od najboljših v Londonu ne bo le Rafaela Nadala, ki je medtem v Madridu že uspešno opravil operacijo slepiča. Španec naj bi se v teniške arene vrnil že na začetku naslednjega leta.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images