Đoković slavi: Federer predal zaradi poškodbe

ATP 16. Nov 201419:39 > 19:41
Ljubljana – Roger Federer je tik pred zdajci zaradi poškodbe hrbta predal finalni obračun sklepnega turnirja sezone v Londonu proti Novaku Đokoviću, ki tako salvi še svojo tretjo zaporedno, skupno že četrto, zmago na zaključnem turnirju.
Dolg in izčrpajoč polfinalni dvoboj proti rojaku Stanislasu Wawrinki je na Rogerju Federerju pustil prehude posledice. “Žal mi je, da vas moram obvestiti, da ne bom mogel igrati proti Novaku. Na dvoboju s Stanislasom Wawrinko sem si poškodoval hrbet. Zelo sem razočaran in nadejam se, da bo že kmalu bolje. To je bila zelo težka odločitev, saj zelo rad igram v Londonu. Nadejam se, da boste vsi razumeli mojo odločitev,” je svojo odločitev pojasnil Federer.
Novak Đoković, ki je na zadnji dan turnirja v Londonu na veselje gledalcev vendarle odigral ekshibicijski dvoboj proti Andyju Murrayju, je tako osvojil nov zaključni turnir, že četrti v karieri. “Rogerju želim, da kar čim hitreje okreva, saj je pred njim pomemben vikend in finale Davisovega pokala. Žal mi je, ker gledalci niso mogli videti obračun prveag in drugega. Vsi so bili vznemirjeni v pričakovanju tega dvoboja,” je odpoved Švicarja pokomentiral srbski teniški zvezdnik, ki bo letošnje leto seveda zaključil kot številka ena.
Federerja skupaj z reprezentančnimi kolegi naslednji konec tedna s Švico čaka finale Davisovega pokala s Francijo. Zanimiv obračun si boste od petka naprej lahko v živo ogledali na programih Sport Kluba.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images