Nadal tretjič v karieri stopil na prestol

ATP 7. Okt 201311:27 > 13:16

Ljubljana – Rafael Nadal je v ponedeljek še tretjič v karieri zasedel vrh lestvice ATP, kjer je prehitel velikega rivala Novaka Djokovića.

Že v soboto je postalo jasno, da se Rafael Nadal vrača na vrh lestvice ATP. Kljub porazu v finalu Pekinga proti Novaku Djokviću, je imel Majorčan zagotovljeno prvo mesto. Potem ko je prvič na vrhu kraljeval 46 tednov in v drugo še deset tednov več, ima v svojem tretjem poizkusu za zdaj le 40 točk prednosti pred Srbom.

Nadal letos igra izjemno. Po februarski vrnitvi zaradi poškodbe kolena je osvojil kar deset turnirjev. Pred nedeljskim porazom v finalu Pekinga pa je nazadnje klonil v prvem korgu Wimbledona. Do konca leta ne brani niti točke več, saj je bil lani v tem obdobju poškodovan, tako da mu bo Djoković težko odvzel status številke ena.

Poglejmo še uvrstitve naših najboljših igralcev na najnovejši lestvici ATP. Grega Žemlja je 80., Aljaž Bedene 81., Blaž Kavčič je 107., Blaž Rola pa 201.

Pri dekletih na prvih sedmih mestih ni sprememb, Serena Williams je po novi zmagi v kitajski prestolnici še utrdila svoj status številke ena. Polona Hercog je izgubila tri mesta in je sedaj na 79. mestu, ed prvo dvestoterico je še Tadeja Majerič (125.).

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images