Nadal v Šanghaju lovi nov mejnik

ATP 7. Okt 201314:22

Šanghaj – Potem ko je v ponedeljek znova zasedel vrh teniške lestvice, bo Rafael Nadal ta teden v Šanghaju lovil nov mejnik. V primeru zmage bi postal sploh prvi tenisač s šestimi osvojenimi mastersi v eni sezoni.

Kljub prvemu letošnjemu porazu na trdi podlagi, v finalu Pekinga je bil boljši Novak Djoković, ima Rafael Nadal v teh dneh več kot dovolj razlogov za zadovoljstvo. Odlične igre vse od Wimbledona naprej so ga še tretjič v karieri pripeljale na prvo mesto lestvice ATP, kjer je prehitel ravno Djokovića. A Nadal prav veliko časa za proslavljanje ne bo imel, azijska turneja se s turnirjem v Šanghaju nadaljuje že v ponedeljek.

Nadal je v prvem krogu prost, v drugem pa se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja Alexandr DolgopolovMichael Russell. Njegov primarni cilj pa je zadržati status številke ena moškega tenisa vse do konca sezone: “Nekaj časa bom številka ena, vendar bom moral do konca igrati dobro, če bom želel na vrhu ostati do konca leta.

Kljub temu, da je bil zaradi poškodbe kolena odsoten kar sedem mesecev, je Nadal po povratku v teniške arene pokazal izjemno formo. Dobil je kar deset turnirjev, na 14 turnirjih pa je skupno zbral 13 nastopov v finalu. “Za mene je to verjetno ena najboljših sezon. Nadaljeval bom s trdim delom. Poskušal bom zadržati raven igre in še izboljšati nekatere stvari,” se Nadal ne bo zadovoljil s trenutnim stanjem.

V primeru zmage v Šanghaju bi Nadal postal sploh prvi igralec v zgodovini, ki bi v eni sezoni slavil na šestih turnirjih serije masters. Turnir iz Šanghaja lahko sicer vsak dan vse do nedelje spremljate na programih Sport Kluba. S prenosi vsak dan začenjamo ob 8.00 zjutraj.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images