Đoković: Čaka nas zanimivo leto 2015

ATP 6. Jan 201512:20 > 07. Jan 2015 9:28

Ljubljana – Ljubitelji tenisa boste tudi v letu 2015 ob spremljanju programov Sport Kluba prišli na svoj račun, saj prenosov tenisa ne bo manjkalo. Večino oči bo znova uprtih v Novaka Đokovića, ki napoveduje “zanimivo leto” in (seveda) želi ostati na vrhu lestvice ATP.

Novak Đoković bo uradno sezono začel na močnem turnirju v Katarju, potem ko je prejšnji teden že nastopil na ekshibiciji v Abu Dabiju, a zaradi zdravstvenih težav odigral le en dvoboj. Slednje naj bi bile že preteklost, srbski teniški zvezdnik pa je pogled že usmeril v bližnjo prihodnost, ko pričakuje, da mu bodo vso večjo konkurenco predstavljali tudi novi obrazi. “Normalno je pričakovati, da bo zraven tudi val novih igralcev, ki bodo sposobni igrati na visokem nivoju in se potegovati za zmage na največjih turnirjih,” je prepričan Đoković.

“Na profesionalnem nivoju zgolj želim obdržati pravo ravnovesje. Konstantnost, fizično moč, psihično stabilnost in nadaljevati z rutino, ki sem se je držal do zdaj,” nadaljuje srbski teniški zvezdnik. Pred letom dni se je njegovi ekipi pridružil tudi legendarni Boris Becker. Pod njegovim vodstvom je Đoković še izboljšal začetni udarec in nekatere druga prvine teniške igre, hkrati pa verjame, da je prostora za napredek še dovolj: “Še naprej želim nadaljevati, kar sem počel do sedaj, saj imam dovolj razlogov, da verjamem, da je to tisto, kar mi bo dalo priložnost, da ostanem na vrhu moškega tenisa.”

Da bi ostal na prvem mestu lestvice ATP, se Đoković dobro zaveda, da mora zmagovati na največjih turnirjih, vključno s turnirji velike četverice. Lani je slavil “le” v Wimbledonu. “Če se želiš boriti za številko ena, moraš igrati na največjih turnirjih, še posebej na turnirjih za grand slam. In moraš zmagati vsaj na enem ali dveh, če želiš biti številka ena,” je še pristavil Novak Đoković.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images