Djoković si lahko oddahne, Murray že zaključil sezono

ATP 9. Okt 201314:55 > 15:13

Šanghaj – Novak Djoković je uspešno prestal prvi test v Šanghaju, potem ko je v 2. krogu gladko odpravil Marcela Granolleresa. V 3. krog tudi Rafael Nadal in Roger Federer. Andy Murray zaradi poškodbe hrbta odpovedal nastop na zaključnem turnirju v Londonu.

Novak Djoković je res brez težav premagal Marcela Granolleresa (6:2, 6:0), a bi za to kmalu plačal zelo visok davek. Srb je pred začetkom drugega polčasa začutil rahlo bolečine v desnem gležnju in tudi zahteval zdravniški premor. Po posredovanju zdravniške službe se je Djoković vrnil na igrišče in gladko dobil tudi drugi niz. Djoković je po obračunu že opravil podorbnejši pregled, ki ni pokazal hujše poškodbe. “Le nerodno sem stopil, kar je povzročilo ostro bolečino. Sedaj je vse v najlepšem redu,” je sporočil Djoković, ki si tako lahko oddahne in nadaljuje z napadom na svoj drugi zaporedni naslov. Srb se bo v 3. krogu pomeril z Italijanom Fabiom Fogninijem.

Peti nosilec Roger Federer je s 6:4 in 6:3 odpravil Italijana Andreasa Seppija. V kolikor bosta uspešna tudi v naslednjem krogu, se bosta z Djokovićem srečala v četrtfinalu.

Zelo prepričljiv je bil tudi Rafael Nadal. Alexandr Dolgopolov se je na začetku dvoboja še upiral novi številki ena, v nadaljevanju pa povsem popustil in ni bil dorasel tekmec. Rafa je na koncu po uri igre slavil s 6:3 in 6:2, v 3. krogu ga čaka Argentinec Carlos Berlocq.

Murray odpovedal prihod v London
Še naprej pa poškodba muči Andyja Murrayja. Britanec je bil zaradi težav s hrbtom v septembru prisiljen opraviti manjšo operacijo. Zaradi nekoliko daljšega okrevanja pa je bil prisiljen odpovedati tudi nastop na zaključnem turnirju elitne osmerice v Londonu. “Zelo sem razočaran, da letos ne bom mogel zaigrati v Londonu,” je bil ob tem nejevoljen Britanec. Nastop na zaključnem turnirju v O2 Areni v Londonu so si že zagotovili Rafael Nadal, Djoković in David Ferrer.

Turnir iz Šanghaja lahko sicer vsak dan vse do nedelje spremljate na programih Sport Kluba. S prenosi vsak dan začenjamo ob 8.00 zjutraj.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images