SK 2 ob 21:00: Nole in Fedex igrata še eno finalno klasiko v Indian Wellsu!

ATP 22. Mar 201514:13 > 14:24
Nedelja na Sport Klubu bo tudi v znamenju tenisa, saj se po poldrugem tednu zaključuje tudi ATP master turnir serije 1000 v Indian Wellsu v Kaliforniji, kjer se merijo tako moški kot ženske, in ki ga imenujejo kar peti grand slam sezone. Med moško konkurenco sta se v veliki finale ponovno uvrstila ta hip najboljša tenisača, Novak Djoković in Roger Federer, ki sta polfinale preživela brez večjih težav. Srb je z rezultatom 6:2 in 6:2 odpravil Andyja Murrayja, medtem ko je Švicar z rezultatom 7:5 in 6:4 odpravil Milosa Raonica. Dvoboj med Noletom in Fedexom je hkrati ponovitev lanske sezone, ko je Djoković Federerja premagal po treh nizih. Velika tekmeca se sicer srečata že 38-ič v karieri; Federer vodi v zmagah z 20:17, na trdi podlagi pa je Švicar skupno boljši z rezultatom 15:14. Švicar je sicer po mnenju nekaterih teniških poznavalcev celo tihi favorit, saj je dobil 19 nizov zapored, letos pa je že dobil turnirja v Bribanu in Dubaju. Prenos finalnega dvoboja se bo v neposrednem prenosu na našem drugem programu SK 2 ob 19. uri!


Novak Djoković je bil na zadnji novinarski konferenci pred finalnim obračunom jasen, da ga čaka morda najtežja teniška partija v letu 2015 doslej. “To bo eden tistih finalov, ko se srečas s tenisačem v vrhunski formi. Roger zadnjih 12 mesecev igra fenomenalno, igra svoj najboljši tenis, toda če človek pozna Federerja, ve, da to ni nobeno presenečenje. To je človek rekordov, ki je osvojil toliko lovorik, kot nihče drug, je človek za velike tekme, danes bo naredil vse, da zmaga,” je dejal Nole.
Djoković je letos eno veliko lovoriko seveda že osvojil, saj je konkurenco pokoril na Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, igral je v finalu treh od zadnjih štirih turnirjev velike četverice, dvakrat je tam tudi zmagal. Federer je letos razočaral v deželi tam spodaj, vseeno pa je blestel na vseh drugih turnirjih. Toda, ker je Djoković pri skorajšnjih 28. letih v življenjski formi, ga tudi stavnice postavljajo v vlogo nocojšnjega favorita. Bo pa to moral dokazati na igrišču. Se že veselimo večerne poslastice!
Tudi Federer se finalnega obračuna izjemno veseli: “To bo razburljiva tekma za oba, ne samo zame, tudi za navijače, to bo ponovitev lanskega finala. Upam, da lahko tudi v finalu obdržim visok ritem in dobro formo,” je pred tekmo dejal Švicar, ki se še dobro spominja lanskega medsebojnega dvoboja. “Oba sva lani igrala odlično. Novak ni delal napak. To je bil eden najboljših tenisov, ki sem jih kadarkoli igral!”
Če nocoj Federer premagala Djokovića, ga bodo ameriški mediji tudi uradno poimenovali “Kralj puščave”, saj je v Indian Wellsu doslej zmagal že štirikrat, v letih 2004, 2005, 2006 in 2012.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images