Đoković: Sem na vrhu in trudil se bom, da tu ostanem

ATP 23. Mar 201511:14 > 11:21

Ljubljana – Finale v Indian Wellsu ni razočaral. Po več kot dveh urah, natančno dveh urah in 17 minutah, izjemne teniške igre je Novak Đoković ubranil naslov in potrdil, da je trenutno nesporna števila ena svetovnega tenisa. Roger Federer pošteno priznal poraz. Že v sredo začetek turnirja v Miamiju, seveda z neposrednimi prenosi na programih Sport Kluba!

“Mislim, da je to bil zelo dober obračun, sploh z moje strani. Bil sem osredotočen in predan vsaki točki, vsakemu udarcu,” je po 18. zmagi v 38. obračunu z Rogerjem Federerjem dejal Novak Đoković, ki je na koncu slavil s 6:3, 6:7 in 6:2. Srb je ob koncu drugega niza pokazal trenutek slabosti, ko je z dvojno napako Švicarju dovolil, da se je vrnil v igro. “Vsi smo ljudje. Občasno pademo pod pritiskom. To je povsem normalno, čeprav imam toliko izkušenj, enako Roger. Pri izidu 3:2 v tretjem nizu je naredil dvojno napako in mi podaril break. To se dogaja, to je normalno na tem nivoju,” se je enega od ključnih trenutkov dvoboja spomnil Srb. Po četrti zmagi v Indian Wellsu, v kalifornijski puščavi jih ima toliko samo še Federer, je postal šele dvanajsti igralec v odprti eri tenisa s 50. osvojenimi turnirji.

“Odlično je, da sem uspel slaviti v tem dvoboju na tem velikem turnirju in na način, da sem čutil, da sem boljši igralec na igrišču. To mi bo dalo samozavesti, ne le za prihodnje obračune, ki jih bom igral proti njemu, toda tudi za turnir v Miamiju in preostanek sezone,” je Đoković pogled že usmeril v bližnjo in nekoliko daljno prihodnost in dodal: “Sem na vrhuncu kariere. Poskušal bom unovčiti prav vsak delček tega, da bom ostal tu kjer sem in se boril za čim več turnirjev. Vem, da moja kariere, kot vsaka druga, ne bo trajala večno. Ne igram zgolj za sebe. Igram za mojo družino, prijatelje, državo, za ljudi, ki me podpirajo po svetu. To mi daje veliko motivacije.”

Federer: Poraz bom pozabil po 25 minutah”Ne bom se spominjal tega obračuna. Verjetno bom vse skupaj pozabil po 25 minutah. Dejal si bom, da je bil to dober turnir. Dobro sem igral, dobro krenil v sezono in si želel in upal, da bi lahko zmagal. Novak je bil dober in igral je odlično. Zaslužil si je in spoštoval bom to,” je poraz priznal Federer, ki je do finala igral odlično, na zadnji stopnički pa pokazal premalo oziroma je bil Đoković za odtenek boljši.

Jankovićeva zaradi nervoze zapravila zmagoSrbski ljubitelji tenisa niso bili daleč od tega, da bi slavili dvojno zmago v Indian Wellsu. Jelena Janković je odlično začel ženski finale, a po zmagi v prvem nizu popustila in Simoni Halep dopustila preobrat. “Mislim, da sem ob koncu drugega niza postala nervozna, kar me je drago stalo, saj sem Simoni pustila, da se vrne v igro,” je po dvoboju dejala Jankovićeva, ki bo zelo nevarna tudi na Floridi.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images