Predaja prestola? Federerja čaka baby Federer

ATP 25. Okt 201311:03

Basel – Nadaljujeta se tudi turnija v Baslu in Valencii, ki ju lahko od 13.00 naprej spremljate na programih Sport Kluba.

V Baslu in Valencii bodo danes odigrali četrtfinalne obračune. Že bežen pogled na seznam dvobojev obeta veliko. Prvi nosilec Valencie David Ferrer se bo za preboj v polfinale tako pomeril z Jerzyjem Janowiczem, ki je letos zablestel v Wimbledonu. Domače gledalce bo v dvoboju s Fabiom Fogninijem poskušal navdušiti tudi tretji nosilec Nicolas Almagro.

Še bolj zanimivo bo v Baslu, kjer so vse oči še naprej uprte v Rogerja Federerja. Legendarni Švicar lovi svojo letošnjo drugo zmago in uvrstitev na zaključni turnir osmerice v London. Po Uzbekistancu Denisu Istominu, ki ga je pošteno namučil, se bo FedEx tokrat srečal z Grigorjem Dimitrovim. Dvoboj bo še toliko bolj zanimiv, ker številni teniški strokovnjaki menijo, da je Bolgar zaradi podobnega sloga igre naslednik velikega Švicarja. Bo prišlo do predaje prestola?

Prvega nosilca Juana Marina Del Potra čaka Paul-Henri Mathieu, Hrvat Ivan Dodig pa se bo za preboj med najboljše štiri udaril z Vasekom Pospisilom.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images