Federer: Rafa si je zaslužil prvo mesto

ATP 1. Nov 201710:03 > 10:04
Clive Brunskill Getty Images

Švicarski tenisač Roger Federer se je sprijaznil, da bo sezono na lestvici ATP končal kot drugi. Federer kljub izjemno uspešni sezoni obžaluje, da ni bolj odkrito napadel prvega mesta.

Švicar je imel v tej sezoni sijajno priložnost, da izenači neverjeten rekord Peta Samprasa in še šesto leto v karieri konča kot najboljši tenisač. A Roger Federer se je odločil, da bo izpustil zadnji Masters sezone v Parizu, kar pomeni, da si lahko Rafael Nadal tam le z eno zmago že zagotovi, da bo sezono končal kot najboljši.

Federer je v tej sezoni osvojil kar sedem naslovov, med njimi tudi tista na turnirjih za grand slam v Melbournu in v Wimbledonu. Po številu lovorik je najuspešnejši tenisač sezone, čeprav je izpustil celotno peščeno turnejo.

Švicar odločitve ne obžaluje, a je že večkrat poudaril, da je jezen, ker mu je poškodba hrbta preprečila nastop v Cincinnatiju, razočaral pa je tudi na OP Združenih držav Amerike, kjer je izpadel v četrtfinalu.

Od kar je Rafa slavil na US Opnu, sem vedel, da da bo zelo, zelo težko. Zagotovo bi mi bilo bolj všeč, če bi prvo mesto na lestvici napadel bolj odkrito. Edino kar obžalujem je to, da v Cincinnatiju in na US Opnu nisem mogel pokazati vsega. Zaradi tega sem žalosten. Rafa je na drugi strani igral celo sezono in si zaslužil prvo mesto. S tem sem se sprijaznil,” je povedal Federer.

Če bi Federer igral v Parizu, bi 19-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam še imel priložnost, da se zavihti na vrh lestvice. Na odločitev o neigranju je vplivala tudi ostra kritika direktorja turnirja Guyja Forgeta.

Basel je bil zelo čustven. Tam se vedno počutim posebno. Telo rabi odmor, moram biti previden. To je bila zelo težka odločitev,” je odpoved pokomentiral Federer.

Federer bo tako zaigral le še na zaključnem turnirju sezone v Londonu, ki je na sporedu med 12. in 19. novembrom.