Murray se vrača na igrišča

ATP 7. Nov 20178:47 > 8:47
Alex Pantling/Getty Images

Britanec Andy Murray bo v torek prvič po porazu v četrtfinalu Wimbledona zaigral pred publiko. V Glasgowu se bo na dobrodelnem obračunu pomeri s Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Najboljši britanski tenisač bo sezono sklenil izven deseterice najboljših na lestvici ATP. Zaradi težav s poškodbo kolka je Andy Murray odsoten že vse od Wimbledona, v drugem delu sezone pa je na lestvici ATP izgubil ogromno točk, ki jih je vpisal v lanski sezoni.

Murray je v zadnjem času treniral predvsem s fitnes trenerjem Mattom Littlom in fizioterapevtom Shanom Annunom, ekipi pa se je priključila še inštruktorica vadbe Gyrotonic Teresina Goheen. Prav s slednjo naj bi Murray še dodatno izboljšal svojo gibljivost.

Zadnje tedne sva trenirala skupaj in Andy je žogico udarjal zelo dobro, vse lažje se tudi giba. Pogreša igro, potrebuje motiv za trdo delo. Odločil se je, da ne bo prehiteval dogodkov. Kolikor sem ga razumel, se želi vrniti na nivo, na katerem je že bil. Zadnje leto je bilo zelo frustrirajoče, bolezni in poškodbe so ga vseskozi ovirale,” je o Andyju dejal starejši brat Jamie Murray.

Britanec se zelo veseli torkovega dobrodelnega obračuna proti Federerju, ki ga bosta velikana tenisa odigrala v Glasgowu. Za Rogerja Federerja bo to prvi obračun po zmagi v Baslu.

Murray naj bi se v ATP karavano vrnil že prvi teden januarja, ko je na sporedu turnir v Brisbanu.