Nišikori: "Sledim novi metodi, želim Grand Slam naslov"

ATP 25. Nov 201712:40 > 12:40
Minas Panagiotakis, Getty Images

Japonski tenisač Kei Nišikori upa, da se bo v prihajajoči sezoni vrnil med najboljših pet na svetu, hkrati pa računa na svojo prvo zmago na turnirjih za Grand Slam.

Zelo ambiciozen načrt glede na to, da 27-letnik vse od nastopa v Cincinnatiju ni igral, saj je imel poškodovano zapestje. Japonec bo sezono 2018 začel na turnirju v Brisbaneu.

Ne vem čisto točno, kdaj se bom dokončno pozdravil, vsekakor ne bom hitel. Upam, da bom zmogel normalno udarjati že v Brisbaneu, mogoče pa se bom vrnil šele februarja ali marca, kdo bi vedel. Vem samo to, da se hočem vrniti v pravi formi in bom konkuriral za zmage na Mastersih ali Grand Slamih. Upam, da bom v prihodnji sezoni še bolj lačen zmag in mentalno pripravljen,” pravi finalist OP Združenih držav 2014.

Nišikori si je leta 2009 poškodoval roko in šel takrat na operacijo, zdaj pa zapestje zdravi s počivanjem in terapijo. “Če se ne bi poškodoval, ne bi odšel na rehabilitacijo v Evropo in ne bi spoznal novega kondicijskega trenerja, ki mi je predstavil novo metodo priprave, za katero menim, da bi lahko spremenila moje telo,” dodaja eden izmed najbolj priljubljenih japonskih športnikov.

Vem, da tudi jaz postajam močnejši, tako da se že veselim izziva. Federer in Nadal sta se vrnila, mlajši se dvigujejo, raven igre je višje…vem, da sem nekaj časa manjkal, toda prepričan sem, da se lahko vrnem med najboljših 5 na svetu,” je samozavesten Nišikori, ki trenutno zaseda 22. mesto na svetu.

Getty Images Sport, Andy Lyons