Safin: Dvomim v povratek Đokovića

ATP 27. Nov 201712:34 > 12:37
Photo by Olivier Anrigo/Getty Images

Nekdanji ruski tenisač in nekdanji član ruskega parlamenta Marat Safin se je dotaknil dominacije "stare garde" v zadnjih letih in med seboj primerjal igralce "velike četverice" ter prišel do zaključka, da se Novak Đoković ne bo vrnil v staro formo.

Marat Safin je bil v najboljših časih številka ena moškega tenisa in se veselil tudi dveh zmag na turnirjih za grand slam. Rus je izpostavil, da so tudi danes na vrhu ista imena, kot so bila leta 2009, ko je sam sklenil teniško pot.

Federer in Nadal sta tukaj predolgo, vendar se bo spremenilo tudi to. Zamenjali ju bodo mlajši igralci, ki so hitrejši in ki sijajno napredujejo. Aleksander Zverev ima ogromen potencial, vendar je še premlad. Potrebno je le, da verjame vase,” je začel Safin in izpostavil, da je tenis danes veliko zahtevnejši v smislu fizične priprave, ter da igralci nimajo veliko časa, da razmišljajo. “Nadal je impresivnejši od Federerja. Roger ima vse, kar je potrebno, da je najboljši, medtem ko je moral Rafa za vsak svoj uspeh delati. Pričakujem, da bosta tudi naslednje leto na visokem nivoju, medtem ko dvomim v povratek Đokovića. Murray ima svoje vzpone in padce, toda verjamem, da nihče drug nima možnosti, v kolikor bosta Španec in Švicar zdrava,” je dodal Safin.