Ob Agassiju v trenerski ekipi Đokovića tudi Štepanek

ATP 30. Nov 201720:37 > 20:39
Steve Bardens, Getty Images Sport

Novak Đoković je potrdil, da se bo njegovi trenerski ekipi, v kateri je že Andre Agassi, pridružil tudi njegov nekdanji tekmec iz teniških igrišč Čeh Radek Štepanek.

Novak Đoković je maja letos končal sodelovanje s staro trenersko ekipo, na čelu katere je bil Marijan Vajda, kasneje nekaj časa vadil samostojno, nato pa na mesto trenerja postavil nekdanjo številko ena Andrea Agassija.

V novi sezoni bo njegova trenerska ekipe močnejša še za Radeka Štepaneka, ki bo sodeloval skupaj z Američanom, ki tako ostaja del ekipe srbskega zvezdnika.

Zaradi slabših rezultatov v letošnji sezoni in predvsem dolge odsotnosti zaradi poškodbe je Đoković na lestvici ATP padel na 12. mesto.

Štepanek je bil v karieri najvišje na šestem mestu lestvice ATP, njegov najboljši rezultat pa sega v leto 2006, ko se je v Wimbledonu prebil med najboljših osem. Med dvojicami se je veselil zmage v Avstraliji (2012) in New Yorku (2013), s Češko pa bil dvakrat najboljši tudi v Davisovem pokalu.

Nole se konec leta vrača na ekshibiciji v Abu Dabiju, uradno pa se na turnejo vrača v Dohi, kjer se turnir začenja na novega leta dan.