Murray: Poskušal bom osvojiti Australian Open

ATP 27. Dec 201715:06 > 15:06
Alex Pantling/Getty Images

Britanski tenisač Andy Murray je še eden izmed tistih, ki je imel v lanski sezoni ogromno težav s poškodbami in bo na začetku leta 2018 iskal pot za vrnitev med najboljše.

Andy Murray je svoj zadnji uradni dvoboj odigral v četrtfinalu Wimbledona, ko ga je izločil Sam Querrey. Zaradi težav s kolkom je Murray izpustil celoten drugi del sezone in jasno izgubil prvo mesto na lestvici ATP.

V zadnjih letih, ko sem bil zdrav in dobro pripravljen, sem razmišljal le o zmagah na največjih turnirjih in kako postati najboljši na svetu,” je dejal Murray in dodal: “Zdaj, ko sem izpustil zadnjih pet mesecev, pa sem se začel zavedati, da vse to ni samoumevno. Manjkal sem na OP ZDA, poškodovan pa sem bil tudi v Wimbledonu. Cilji so se jasno spremenili, saj zdaj vem, da ni vse v zmagah. Želim si le igrati tenis in biti zdrav. To je tisto kar me žene naprej. Verjamem, da se bom vrnil med najboljše in se znova boril za zmage na največjih turnirjih.

Murray, trenutno 16. na lestvici ATP, naj bi se vrnil v Brisbanu, nato pa ga že čaka prvi grand slam sezone v Melbournu.

Gledam le v prihodnost. Z lestvico se trenutno ne obremenjujem. V preteklosti mi je to povzročalo ogromno težav, saj sem zaradi mesta na lestvici v kratkem času odigral preveč obračunov. Grand slami me zanimajo bolj kot lestvica. Želim si tekmovati. Poskušal bom osvojiti Australian Open. Za kaj takega pa moram biti zdrav,” je zaključil Murray.

Turnir v Brisbanu se začne 31. decembra, prvi grand slam v sezoni pa 15. januarja.