Odpovedi dežujejo: Murrayja ne bo v Brisbanu

ATP 2. Jan 20189:45 > 9:49
Getty images/Tom Dulat

Nekdanji prvi teniški igralec sveta, Škot Andy Murray, je odpovedal nastop na turnirju ATP v Brisbanu, čeprav je v nedeljo sporočil, da se na začetku sezone počuti dobro pripravljenega.

Britanski teniški as Andy Murray se s poškodbo kolka muči že od julija 2017, ko je nazadnje igral uradni obračun na domačem turnirju v Wimbledonu.

Tridesetletnik ima težave z desnim kolkom od julijskega odprtega prvenstva Velike Britanije v Wimbledonu. V nedeljo je povedal, da je dobro pripravljen in samozavesten, da bo igral v Brisbanu, a je danes nastop odpovedal. S tem je postavil pod vprašaj igranje na uvodnem grand slamu sezone v Melbournu, ki se začne 15. januarja.

Pred Murrayjem je nastop v Brisbanu odpovedal prvi igralec sveta, Španec Rafael Nadal, ki še prav tako ni okreval po poškodbi, 31-letnik ima težave s kolenom. Po velikim vprašajem pa je tudi nastop Novaka Đokovića na prvem turnirju velike četverice v sezoni, Srb je najprej odpovedal ekshibicijski turnir v Abu Dhabiju, kasneje pa še turnir v Dohi.