Hercogova v četrtfinalu, Klepačeva v polfinalu!

ATP 3. Jan 20188:55 > 9:17
Getty Images

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je na turnirju v Aucklandu prišla do četrfinala, Andreja Klepač pa je v paru s Španko Martinez Sanchez prišla do uvrstitve v polfinale WTA turnirja v Brisbanu, potem ko sta bili uspešnejši od dvojice Kičenok/Ninomiya v treh nizih.

Alex Goodlett/Getty Images

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela novo teniško sezono. Na turnirju v Aucklandu z nagradnim skladom 226.000 dolarjev je bila 26-letnica uspešna tudi v drugem krogu, kjer je s 6:4 in 6:2 premagala Belgijko Kirsten FlipkensHercogovo v četrtfinalu turnirja čaka zdaj dvoboj z drugo nosilko turnirja in 14. igralko sveta Nemko Julio Görges, ki je v drugem krogu po 65 minutah igre s 6:4 in 6:0 premagala Slovakinjo Viktorio Kuzmovo.

Andreja Klepač je s svojo partnerico v dvojicah, Španko Martinez Sanchez prišla do polfinala turnirja v Brisbanu proti dvojici Kičenok/Ninomiya. Prvi niz je slovensko-španska dvojica izgubila s 7:5, a je drugega dobila z istim rezultatom, v tretjem nizu, oziroma podaljšani igri za zmago, pa sta teniški igralki slavili z 10:7, pa čeprav sta že zaostajali z rezultatom 1:5.