MacLagan: "Andy bo moral spremeniti slog igre"

ATP 4. Jan 201811:52 > 11:52
Matthew Stockman /Allsport/Getty Images

"Andy Murray bo moral svojo igro prilagoditi načetemu kolku," trdi njegov nekdanji trener Miles MacLagan. Škot bo moral zaradi prevelikih bolečin izpustiti prvi vrhunec sezone - OP Avstralije.

Murray je zadnji uradnidvoboj odigral julija na Wimbledonu, ko ga je v četrtfinalu izločil Američan Sam Querrey. Ob koncu preteklega leta je na revijalnem turnirju v Abu Dhabiju odigral en niz z Robertom Bautisto Agutom, potem pa se včeraj dokončno odločil izpustiti OP Avstralije.

Tudi, če okreva, bo morda prisiljen v spremembo svojega sloga igre in igra manj napornih, dolgih izmenjav. To bi bilo zelo zanimivo videti, a je pred njim dolga pot. Odlika velikih igralcev je, da se vrnejo tako mentalno, kot fizično močnejši. Dejal je, da je utrujen, tako da bi se moral vrniti bolj svež,” je dejal MacLagan, ki je bil tri leta del Andyevega strokovnega štaba.

Glede na to, da pol leta okrevanja ni prineslo željene spremembe, se je Murray odkrito začel spogledovati z operacijo.

Medicina je napredovala, Lleyton Hewitt in Miloš Raonić sta se po operacijah vrnila na visoki ravni, a saj veste, nikoli ni isto. Še slabše bi bilo, če po operaciji zadeve ne bi bile v redu,” je zaključil Maclagan.

Za zdaj še ni znano, kdaj se namerava Murray vrniti na ATP turnejo. Če ne bo odšel na operacijo, potem bi ga utegnili videti na obeh ameriških mastersih v marcu.

https://twitter.com/apenner31/status/948944342009372672