Wilander: Federer bo grand slame osvajal tudi pri 40-ih

ATP 6. Jan 20189:35 > 9:35
Elsa/Getty Images

Nekdaj najboljši tenisač na svetu Mats Wilander se je razgovoril o trenutnih težavah v moški konkurenci, v kateri ne vidi naslednikov Rogerja Federerja, Rafaela Nadala, Novaka Đokovića in Andyja Murrayja.

Mats Wilander je pred prvim turnirjem za grand slam v novi sezoni ocenil, da ima Roger Federer ogromno priložnost, da ubrani lansko zmago.

Verjamem, da bo Roger igral še vsaj dve, tri leta. Na grand slamih bo konkurenčen tudi pri 40-ih,” je dejal Wilander, ki je v svoji karieri osvojil sedem turnirjev za grand slam, in dodal: “Igral bo vse manj turnirjev, saj je uvidel, da jih za uspehe na grand slamih ne potrebuje. To se je videlo že lani v Avstraliji. Z njegovim stilom igre, talentom in načinom dela, je lahko vedno nevaren.

Wilander je bil znova oster do nove generacije, saj še vedno ne vidi naslednikov velikanov, ki so tenis zaznamovali v zadnjem desetletju.

Prepričan sem, da imajo mladi težave, kljub temu pa je med 20-letniki ogromno takih, ki bi lahko zaigrali na nivoju Rafaela Nadala, Novaka Đokovića, Andyja Murrayja.. Mislim, da v rani mladosti preveč trenirajo, med profesionalci pa enostavno neznajo sami reševati svojih težav, saj tega niso navajeni. Vsi potrebujejo ogromno časa, da ugotovijo kaj si želijo in na kak način lahko to dosežejo,” je sklenil Wilander.

Prvi vrhunec letošnje sezone v Melbournu se začne 15. januarja.