Federer: Brez Mirke bi že zdavnaj končal s kariero

ATP 29. Jan 201813:02 > 13:26
Quinn Rooney, Getty Images

Potem, ko je še šestič osvojil prvi grand slam turnir v Avstraliji, skupno že dvajstega, je Roger Federer največje zasluge poslal v smer svoje soproge Mirke, ki je po njegovih besedah najbolj zaslužna, da doživlja drugo teniško pomlad.

Clive Brunskill Getty Images

Včeraj je Roger Federer v finalu OP Avstralije s 3:2 v nizih premagal Hrvata Marina Ćilića in postal šele tretji tenisač v odprti eri tenisa, ki je osvojil štiri ali več naslovov na največjih turnirjih po dopolnjenem 30. letu starosti. Pred njim je to uspelo le Kenu Rosewallu in Rodu Laverju.  

“Kaj mi pomaga, da ostanem osredotočen na igrišču pri 36 letih in po 20 naslovih za grand slam? Mislim, da je glavni razlog to, da se ne obremenjujem več toliko in da ne igram na vseh turnirjih. Rad treniram in potujem in imam fantastično ekipo, ki naredi vse, kar lahko, da ostanem v zmagovalni formi,” je povedal Federer, a kmalu zatem dodal:

“Seveda, moja žena. Brez njene podpore bi že zdavnaj zaključil kariero. Pogovarjala sva se nekaj let nazaj in želela je, da nadaljujem s kariero in da še vedno igram. Cenim njeno podporo, nase je prevzela večino bremena in skrbi za otroke. Tudi jaz ne želim biti ločen od svoje družine več kot dva tedna, zato potujemo skupaj. Če bi me prosila, da končam kariero, bi takoj zaključil s tenisom.”