Toni: Tenis je izčrpljujoč, poglejte Andyja in Novaka

ATP 4. Feb 20189:47 > 9:47
Clive Brunskill/Getty Images

Prvi igralec sveta Rafael Nadal bo po poškodbi na OP Avstralije s treningi znova začel v ponedeljek, je potrdil njegov stric in nekdanji trener Toni Nadal.

Španec se je v Avstraliji poškodoval med četrtfinalnim obračunom proti kasnejšemu finalistu Marinu Čiliću. Po krajšem počitku se Rafael Nadal na treninge vrača v ponedeljek, konec meseca pa bo zaigral v Acapulcu.

“Verjamem, da bo nastopil v Acapulcu. S treningi bo začel v tednu, ki prihaja. To je povsem dovolj časa,” je ocenil njegov nekdanji trener in stric Toni: “Tenis je izčrpljujoč. S tem smo se soočili v zadnjih petih sezonah. Preveč igralcev je poškodovanih. Minulo sezono pet najboljših igralcev ni moglo nastopiti na zaključnem turnirju v Londonu, Rafa je bil šeti. To je preveč. Vidimo, da je bil Murray na operaciji. Đoković ima težave. Nekaj je potrebno narediti. Potrebno je vzpostaviti nek sistem, predvsem pa mora mednaroddna teniška zveza (ITF) gledati na mlade igralce, da se njim ne bi zgodilo enako.”

Peščeni kralj je zaključek lanske sezone izpustil zaradi težav s kolenom, od najboljših pa so bili daljši čas odsotni tudi Novak Đoković, Andy Murray, Miloš Raonić, Kei Nišikori, Stan Wawrinka, …