Evert: Denar tenisačem podaljšuje kariere

ATP 5. Feb 201810:31 > 10:31
Clive Brunskill, Getty Images

Teniški igralci kot je Roger Federer imajo dovolj denarja, da podaljšajo svoje teniške kariere, pravi nekdanja najboljša teniška igralka na svetu Chris Evert.

Švicar Roger Federer je imel v zadnjih letih nekaj težav s poškodbami in je po porazu v polfinalu OP Avstralije leta 2016 proti Novaku Đokoviću, takrat prestal manjši poseg na kolenu ter meseca julija povedal, da bo počival do konca sezone. Ob povratku je lani osvojil prvi grand slam sezone v Avstraliji, kasneje pa še Wimbledon. Letos je pri 36 letih starosti osvojil še svoj 20. grand slam. 

“Danes si teniški igralci lahko privoščijo maserja, fizioterapevta in ostale člane zdravniške službe. Celotno ekipo. V igri je toliko denarja, da lahko plačajo za podaljšanje svoje kariere. Roger je pavziral več kot pol leta, pa se je vrnil močnejši kot prej. Tekom 70. let smo imeli le nekaj tednov počitka, zdaj pa tenisači vedno več razmišljajo o svojem telesu,” je dejala legendarna Chris Evert. 

Je pa res, da je izmed igralcev, ki so stari preko 30 let in so v zadnjih letih osvojili turnir za grand slam zdrav le Švicar. Rafael Nadal se je poškodoval v Avstraliji, Đoković in Andy Murray sta bila operirana, počasi se vrača tudi Stan Wawrinka