Bedene se je prebil v polfinale Buenos Airesa

ATP 16. Feb 201822:39 > 22:50
Tenis Slovenija/Facebook

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene, 51. s svetovne računalniške lestvice, se je uvrstil v polfinale turnirja ATP v Buenos Airesu z nagradnim skladom 648.180 dolarjev. V četrtfinalu je premagal domačina Diega Schwartzmana, 24. igralca sveta, s 6:4 in 6:4.

Aljaž Bedene se je po dobri uri in pol igre na ATP turnirju v Buenos Airesu uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril s 70. igralcem sveta Federicom Delbonisom.

V četrtfinalu je s 6:4, 6:4 ugnal 3. nosilca turnirja Diega Sebastiana Schwartzmana. V prvem nizu je Slovenec dobil tretjo igro na Argentinčev servis in povedel s 4:2, na žalost breaka ni potrdil in domači igralec je prišel do izenačenja na 4:4. Bedene je dobil naslednjo igro na svoj servis, v 10. igri pa je Diegu znova odvzel servis in povedel z 1:0. 

Tudi v drugem nizu je bilo podobno kot v prvem, le da je tokrat naš tenisač prvi izgubil igro na svoj servis in Scwartzman je povedel s 4:3, Bedene mu je takoj vrnil in odvzel servis, ter nato takoj na svoj servis povedel s 5:4. V zadnji deseti igri je Argentincu odvzel servis in slavil zmago v četrtfinalu.