Aljažu vrata polfinala zaprl Fognini (in nemški sodnik)

ATP 24. Feb 20185:06 > 5:20
Getty Images

"Tako blizu, a tako daleč," bi lahko dejali za nastop Aljaža Bedeneta v četrtfinalu turnirja ATP serije 500, v Rio de Janeiru. Ljubljančan je proti stari uganki, Fabiu Fogniniju, dobil prvi niz, a moral Italijanu vseeno še devetič v skupnih obračunih priznati premoč (7-6, 3-6, 1-6).

Drugi niz je Fognini dobil z dvema “brejkoma” prednosti, v tretjem pa hitro povedel s 3-0, a se Aljaž ni dal. Suvereno je dobil naslednjo igro in na servis Italijana povedel z 0:40. Kar je sledilo, na profesionalni teniški ravni redko vidimo.

Potem, ko je Bedene zapravil prvi dve priložnosti za odvzem servisa, se je pri tretji ena izmed pobiralk pozno spravljala na svoj položaj, kar Fogninija očitno ni motilo in je udaril prvi servis. Aljaž je dvignil roko v znak, naj igra počaka, žogico je seveda ujel v dlan, misleč, da se bo servis ponovil, a ga je nemški sodnik Nico Helwerth le debelo pogledal ter na Bedenetovo protestiranje odgovoril, da ni videl nikakršnih nepravilnosti.

Prvi slovenski lopar se z vsem skupaj ni mogel sprijazniti, na igrišče je moral priti celo nadzornik turnirja, a že v začetku je bilo vsem jasno, da “drama” ne bo obrodila sadov.

Fognini je dobil vse igre do konca in se uvrstil v finale, kjer ga čaka Fernando Verdasco. Ta je presenetljivo odpravil prvega favorita za zmago na turnirju, branilca naslova, Dominica Thiema.

V drugem polfinalu se bosta pomerila Čilenec Nicolas Jarry in Diego Schwartzman. Naj ob tem omenimo še to, da je Helwerth zlato značko za sojenje na ATP turneji prejel letos, Bedeneta pa je enkrat oškodoval že na tekmi osmine finala, ko je žogico, ki je padla v avt, sodil kot dobro.

Bedene turnejo nadaljuje v Indian Wellsu čez dva tedna.