Isner znova presenetil, v finalu z Nadalom

ATP 21. Sep 20138:04
Cincinnati – Na Mastersu v ZDA je na sporedu le še finalni obračun pri ženskah in pri moških. Domačin John Isner je v polfinalu presenetil tudi Juana Martina del Potra in zmagal z 2:1 v nizih. Juan Martin del Potro je dobil prvi niz po podaljšani igri, v drugem že serviral za zmago, vendar pri odločilni točki napravil dvojno napako, kar je oživilo Američana, ki je v nadaljevanju Argentincu vzel servis in dobil podaljšano igro, v tretjem nizu pa je zadostoval že en sam brejk za uvrstitet v veliki finale.
Tam se bo srečal s favoriziranim Rafaelom Nadalom, ki je v polfinalu pregamal Tomasa Berdycha z 2:0 v nizih, vendar Čeh še zdaleč ni igral slabo, kar je poudaril tudi Rafa, “Najbolj sem vesel, da sem igral dovolj agresivno. Moja igra je bila dobra, Berdych je igral na zelo visoki ravni, zato moram biti z razpletom izjemno zadovoljen.” Nadal bi laho prvič v svoji karieri osvojil dva turnirja na trdi podlagi zapored, ter tako prišel še do svoje 8. lovorike v tej sezoni. John Isner se je uvrstil v svoj drugi finale Mastersa, lovi pa svojo prvo zmago na omenjenih turnirjih. V dosedanjih medsebojnih dvobojih je uspešnejši Nadal, ki je trikrat igral z visokoraslim Američanom in prav tolikokrat tudi slavil.
Finale je na sporedu ob 18.30 uri, z neposrednim prenosom na programu Sport Klub+.
Pri ženskah je bilo presenečenj nekoliko manj. Z nekaterimi je turnir sicer postregel tekom tekmovanja, vendar v polfinalu prostora za njih ni bilo. Prvi nosilki, Serena Williams in Viktorija Azarenka se bosta ob 22.00, prav tako z neposrednim prenosom na Sport Klubu+, udarili za prvo mesto na Mastersu v Cincyu.
Western&Southern Open, Cincinnati, masters, finale:
Moški, ob 18.30 (SK+):
R. Nadal (ŠPA, 3) – J. Isner (ZDA)
Ženske, ob 22.00:
S. Williams (ZDA,1) – V. Azarenka (BLR, 2)

Author: Tekst: M. K. Foto: Getty Images