Federer: Ne razmišljam o igrah v Tokiu

ATP 31. Mar 20189:20 > 9:21
Getty Image/ Simon Hofmann

Švicarski teniški as Roger Federer je za nemški teniški magazin razkril del svojih načrtov o nadaljevanju kariere, govoril pa je tudi o morebitnem nastopu na naslednjih poletnih OI v Tokiu leta 2020.

Roger Federer bo v ponedeljek, potem ko je izgubil v drugem krogu drugega turnirja serije Masters v sezoni v Miamiju proti Thanasiju Kokkinakisu, prepustil prvo mesto na ATP lestvici Rafaelu Nadalu. Poleg tega pa Švicar še ne razmišlja o koncu kariere, tako da je morebiten naskok na vrh še vedno mogoč. Po porazu v Miamiju je sporočil, da bo še drugo leto zapored preskočil celoten peščeni del sezone in da dolgoročno ne razmišlja o tem, kje bo igral.

“To me ne ovira. Recimo, Olimpijske igre so na sporedu čez dve leti, zakaj bi želel razmišlati o tem,” je dejal 36-letni tenisač in dodal: “Trenutno Tokio leta 2020 ni moj cilj, tako kot niso bile igre v Londonu leta 2012 in tiste v Riu leta 2016. Vesel bi bil, če bi lahko videl v prihodnost, a o tem ne razmišljam. Osvojil sem dve medalji, dvakrat nosil zastavo svoje države in mislim, da sem tekom svoje kariere tudi na OI dosegel veliko.” 

Švicar je leta 2012 v Londonu osvojil srebrno medaljo, potem ko ga je v finalu premagal Andy Murray, štiri leta prej pa je v Pekingu v konkurenci dvojic osvojil zlato medaljo z rojakom Stanom Wawrinko