"Vajda je prišel pomagati, brez konkretnega dogovora"

ATP 9. Apr 201812:37 > 12:51
Peter Macdiarmid

Pred nekaj dnevi se je slovaški trener Marjan Vajda znova pridružil ekipi Novaka Đokovića v Marbelli, Sportklub pa je prišel do informacij o pogojih sodelovanja nekdanje številke ena in njegovega dolgoletnega trenerja.

Marjan je prišel pomagati. V tem trenutku ne obstaja konkreten dogovor okoli nadaljnjega sodelovanja, niti se nismo pogovarjali o dolžini trajanja njunega skupnega dela. Šlo bo korak po korak. Vajdina vloga v tem trenutku je, da daje podporo Đokoviću na treningih in pripravah za sezono na pesku,” so za Sportklub pojasnili iz ekipe Novaka Đokovića.

Marjan Vajda je s srbskim zvezdnikom sodeloval med letoma 2006 in 2017, torej v času, ko je Đoković prišel do praktično vseh največjih uspehov v svoji karieri.

Vajda je zapustil tenis pred letom dni, da bi lahko več časa preživel z družino in hčerkama. Sedaj pa je znova navdušen, ker je vnovič na igrišču. Zaželel si je igre in tega športa, zelo mu je bilo všeč, da bo pomagal Novaku. Začela sta trenirati s polno paro in čuti se izjemno pozitivna energija v ekipi,” še dodajajo iz ekipe Srba: “Đoković je prav tako srečen, ker je Vajda ob njem, oba sta zadovoljna, ko sta skupaj. Vseeno je to tandem, ki je leta prihajal do vrhunskih rezultatov, na igrišču sodelujeta brezhibno in se odlično razumeta tudi izven njega.”

Vajda je na turnijih serije ATP nastopal med letoma 1984 in 1994, najvišje pa je bil uvrščen na 34. mesto.