Bedene: "Cilj ostaja zmaga na ATP turnirju"

ATP 11. Apr 201818:20 > 18:30
Triglav

Ob robu promocije letošnje 29. izvedbe teniškega turnirja v Umagu, je za medije spregovoril tudi prvi "slovenski lopar", Aljaž Bedene. Omenil je, da si želi sezono končati med najboljših 30 na svetu.

Ljubljančan je dejal, da se po uspešnem nastopu za Slovenijo v Davisovem pokalu vrača na turnirje ATP. Prvi pravi preizkus, česa je sposoben v peščenem delu sezone, bo že prihodnji teden, ko se bo “Benko” preizkusil na masters turnirju v Monte Carlu.

Poškodba stegenske mišice je večinoma odpravljena, zato z optimizmom zrem proti turnirjem na evropskem pesku, kjer osnovni cilj ostaja osvojitev prvega turnirja serije ATP,” je za STA povedal Bedene.

Getty Images

 Aljaž je doslej dvakrat zaigral v finalu ATP turnirja, zmage na tej ravni tekmovanj še nima. Predlani ga je v Čenaju na zadnji stopnički premagal Stan Wawrinka, lani je bil v Budimpešti od njega boljši Lucas Pouille.

Po uspešnem uvodu, se zame začenja del sezone, od katere pričakujem največ,” je ob robu današnje novinarske konference v Ljubljani, namenjene predstavitvi julijskega turnirja ATP v Umagu, dejal Bedene.

V tednih pred Rolandom Garrosom načrtuje nastope v Monte Carlu, Budimpešti, Carigradu, pa tudi na mastersu v Rimu.