Kližan blizu niza, a Nadalove serije ni prekinil

ATP 27. Apr 201818:20 > 18:22
Getty Images Sport, Julian Finney

Španec Rafael Nadal se je uvrstil v polfinale turnirja v Barceloni, potem ko je Slovaka Martina Kližana ugnal z izidom 6:0, 7:5. Slovak je bil od vseh letošnjih nasprotnikov Španca še najbliže, da osvoji niz in je tudi prvi, ki je v tej sezoni na pesku Rafi odščipnil v posameznem nizu kar 5 iger.

Prvi igralec sveta je nadaljeval niz nepremaganosti in dobil še 48. zaporednega na igriščih s peščeno podlago. Zadnji junak, ki mu je na njegovi najbolj priljubljeni podlagi odščipnil niz, je Fabio Fognini in sicer lani v prvem krogu Madrida.

Rafa je prvi niz odigral brezhibno, izkoristil 3 od sedmih priložnosti za odvzem servisa in nakazal, da bi lahko dvoboj proti 140. igralcu sveta dobil gladko.

Kvalifikant iz Slovaške je drugi niz začel odlično in Nadalu takoj odvzel servis ter prednost ohranil do vodstva 5:4. Takrat je imel tudi tri priložnosti za izenačenje na 1-1 v nizih, pa vse zapravil. Sledile so tri zaporedne igre Španca in konec srečanja. 

V polfinalu se bo kralj peska pomeril proti Robertu Bautisti Agutu ali Davidu Goffinu. V drugem polfinalu boste na programih televizije Sportklub jutri lahko spremljali Stefanosa Tsitsipasa in Pabla Carreña Bustu.