Nadal: Vsak dan sem v nevarnosti

ATP 4. Maj 201810:10 > 10:11
Alex Caparros/Getty Images

Prvi igralec sveta Rafael Nadal je še enkrat več izpostavil, da prvo mesto na lestvici ATP ni njegova prioriteta, temveč, da si želi osvojiti čim večje število trofej.

“Kralj peska” je že ubranil naslova v Monte Carlu in Barceloni, te dni pa se pripravlja za Masters v Madridu (v živo na programih Sportkluba), na katerem je prav tako slavil pred letom dni.

V kolikor Rafael Nadal v Madridu in nato na Roland Garrosu ne bo zmagal, bo izgubil prvo mesto na lestvici ATP. Mesto številke ena bi v tem primeru zasedel Roger Federer, ki bo v celoti izpustil del sezone na peščeni podlagi.

“Zaradi poškodbve nisem igral tri mesece, tako da ne mislim, da bom leto končal na prvem mestu. Čeprav ni nemogoče. Toda to ni moj cilj. Želim biti srečen na igrišču in po vsem, vse je usmerjeno na osvojene turnirje. Zadovoljen sem, ko sem zdrav in ko se počutim pripravljenega za tekmovanje. Moja želja je, da se tako počutim vsak teden,” je dejal Nadal in pripomnil: “V nevarnosti sem vsak dan, ko stopim na igrišče, lahko zmagam ali izgubim. Spoštujem nasprotnike, zaradi vsega, kar se lahko zgodi.”

Masters v Madridu se začenja v nedeljo.