Jakupovičeva naprej, Bedene in Hercogova izpadla

ATP 12. Jun 20180:03 > 0:05
Facebook

V Hertogenboschu na Nizozemskem je Aljaž Bedene izgubil med posamezniki, Polona Hercog pa v parih.

Getty Images

Dalila Jakupović je odlično začela priprave na tretji grand slam sezone v Wimbledonu. V uvodni preizkušnji v Nottinghamu je premagala Italijanko Camilo Giorgi s 7:6 in 6:2.

70. igralec sveta Aljaž Bedene se na travnati podlagi ni znašel proti Romunu Mariusu Copilu, ki je uvrščen na 97. mesto na lestvici WTA. Po dveh izenačenih nizih, ki sta trajala skoraj dve uri, je v tretjem izgubil s 3:6 in tako končal nastope. Romunu je ključni brejk uspel v drugi igri. To je zanj že tretji poraz v uvodnem krogu na zadnjih štirih turnirjih. V Carigardu in na Roland Garrosu ni bil uspešen v prvem obračunu.

Polona Hercog se je za turnir, kjer se dekleta potegujejo za nagradni sklad za 250.000 dolarjev (fantje pa za 686.080 evrov), prijavila v obeh konkurencah. Med dvojicami je nastopila v paru zAleksandro Krunić iz Srbije in izgubila proti japonsko-kitajski navezi Rika Fudživara/Šuaj Džang s 7:10 v hitropoteznem tretjem nizu. Hercogova bo v torek nastopila še med posameznicami, njena nasprotnica pa bo Belgijka Elisa Mertens, 16. igralka z lestvice WTA.