RF: Spet na prvo mesto? Dodatna motivacija!

ATP 13. Jun 201819:09 > 19:18
Clive Brunskill, Getty Images

Dolgo pričakovani povratek Rogerja Federerja v karavano je za nami, potem ko je 36-letni Švicar v Stuttgartu zaigral prvič po nastopu na turnirju serije Masters v Miamiju.

V prvem obračunu po povratku je Roger Federer na turnirju serije 250 v Stutgartu premagal Mischo Zvereva. V kolikor Federer pride do finala v Stuttgartu, se bo 18. junija zopet zavihtel na vrh ATP lestvice, zato ima Švicar takoj po povratku v karavano ogromno motivacije za dobre rezultate. Federer trenutno za Rafaelom Nadalom zaostaja za vsega 100 točk.

“Mislim, da je to le dodatna motivacija, obenem pa se spominjam, da sem na tem turnirju lani izpadel v prvem krogu, zato moram objektivno postaviti cilje in iti dan za dnem, dvoboj za dvobojem. Ne razmišljam preveč vnaprej. To sem storil tudi lani, a razlike na travnati podlagi so zares majhne. Ni vse tako enostavno, predvsem če več kot tri mesece ne odigraš dvoboja.” 

Lani je Federer po neuspehu v Stuttgartu kasneje prišel do trofeje v Halleju, kjer bo igral tudi letos, in še na Wimbledonu, v tem obdobju pa prišel do niza 16 zaporednih zmag. 

“Ko sem lani v Stuttgartu izgubil proti Tommyju Haasu, sem dobro reagiral. Po tem porazu nisem več izgubil niza do konca travnatega dela sezone, kar mi je pomenilo veliko. Zdaj upam, da bom našel ritem malce hitreje.”