Znani vsi udeleženci finala sezone, danes četrtfinalni dvoboji v Parizu

ATP 1. Nov 201310:39

Pariz – Zadnja tenisača, ki sta uspela priti do vstopnice za igranje na finalu sezone sta Stanislas Wawrinka in Richard Gasquet. Pridružila sta se Rafaelu Nadalu, Novaku Đokoviću, Davidu Ferrerju, Juanu Martinu Del Potru, Rogerju Federerju in Tomašu Berdychu. Pravico nastopa ima sicer tudi Andy Murray, vendar zaradi operacije hrbta ne bo mogel sodelovati. Turnir v Londonu se začne prihodnji ponedeljek.

Osmina finala ni prinesla nobenih presenečenj, saj so se pričakovano v četrtfinale uvrstili vsi najboljši na lestvici ATP. Še največ težav sta imela Novak Đoković, ki je proti Johnu Isnerju izgubil prvi niz, nato pa gladko dobil naslednja dva za zmago in Juan Martin Del Potro, ki je prav tako izgubil prvi niz, vendar v drugem in tretjem preprečil presenečenje Grigorja Dimitrova.
Zato pa bodo toliko bolj zanimivi današnji četrtfinalni dvoboji. Začnejo se ob 14.00 z neposrednim prenosom na Sport Klubu 2. Kot prva bosta na igrišče stopila Stanislas Wawrinka in Novak Đoković. Med seboj sta se pomerila že 15-krat, na zadnjih 12. zaporednih tekmah pa je slavil “Nole”, ki je proti Švicarju le enkrat izgubil na trdi podlagi. Po končanem dvoboju sledi obračun Juana Martina Del Potra in Rogerja Federerja, v ponovitvi nedeljskega finala iz Basla. Tam je bil boljši Del Potro, ki je dobil zadnje tri medsebojne dvoboje, vse na trdi podlagi.
Večerna dvoboja se bosta začela ob 19.30 in sicer bosta takrat na vrsti Rafael Nadal in Richard Gasquet. Rafa na 11. medsebojnih srečanjih s Francozom še ni izgubil, v letošnji sezoni pa sta se srečala le enkrat, na US Openu, ko je Španec Gasqueta odpravil v treh nizih.
Zadnji dvoboj večera bo pripadel Davidu Ferrerju in Tomašu Berdychu. Na medsebojnih dvobojih vodi Španec s 6:3. Zadnjo zmago nad Čehom je dosegel v finalu Davisovega pokala, na zadnjem medsebojnem obračunu na turnirju serije ATP, pa je bil boljši Berdych. To je bilo na finalu sezone leta 2011 v Londonu.
Vse tekme bodo v neposrednem prenosu na programu Sport Klub 2.
ATP Pariz Masters

Četrtfinale

14.00
N. Đoković (SRB, 2) – S. Wawrinka (ŠVI, 7)
J. M. Del Potro (ARG, 4) – R. Federer (ŠVI, 5)
19.30
R. Nadal (ŠPA, 1) – R. Gasquet (FRA, 9)
20.30
D. Ferrer (ŠPA, 3) – T. Berdych (ČEŠ, 6)

Author: Matija Kosmač; Foto: Gettyimages