Novak: Grand slame bi igral na dva dobljena niza

ATP 16. Avg 201810:04 > 10:06
Matthew Stockman/Getty Images

Novak Đoković pravi, da je bila zmaga v Wimbledonu zanj velik blagoslov in motivacija za nadaljevanje sezone. Dodal je še, da ni ljubitelj ure, ki odšteva čas za pripravo na servis in da bi na turnirjih velike četverice lahko igrali celo na le dva dobljena niza.

Novak Đoković je v drugem krogu turnirja serije Masters v Cincinnatiju premagal Adriana Mannarina s 4:6, 6:2 in 6:1, po dvoboju pa povedal: “Nisem se dobro počutil v prvih dveh nizih, mučil sem se z udarci in premikanjem in Adrian je to izkoristil. Po obisku zdravnika na igrišču sem izgubil le še eno igro.”

Na vprašanje, kaj bi storil, če bi lahko spremenil eno pravilo v tenisu je Roger Federer izjavil, da bi v ATP karavani morali biti več obračunov na tri dobljene nize: “V finalih Masters turnirjev bi rad videl, da se dvoboj odigra na tri dobljene nize. Mislim, da je to priložnost, ki jo izpuščamo iz rok, saj na ATP turneju ni dvobojev na tri dobljene nize (ITF organizira Grand slame). Vem, da je to zaradi poškod in počitka igralcev, a jaz sem v zgodnji fazi svoje kariere igral finala tako.”

Podobno vprašanje so novinarji postavili tudi Novaku Đokoviću: “Slišal sem, kaj je rekel Roger in jaz sem proti. Sam bi tudi na turnirjih velike četverice igral na dva dobljena niza. Nova generacija navijačev težko ostane osredotočena dolgo časa in želijo, da se vse odvija hitro. Bilo bi dobro, da tenis dobi mlajše občinstvo, da so dvoboji kratki in dinamični. Bi pa obenem prepovedal uro, ki odšteva čas za pripravo na servis, saj imamo dovolj časa. Enostavno mi ni všeč.”