Wawrinka pokazal da je zasluženo v finalu sezone

ATP 5. Nov 20130:48 > 9:19

London – Švicar, ki prvič nastopa na zaključnem turnirju sezone, je na prvem dvoboju turnirja presenetil Čeha Tomaša Berdycha in zmagal s 6:3, 6:7 in 6:3. 

Največja prednost Stanislasa Wawrinke je njegova sproščenost in drznost, za katero Berdych ni imel prave rešitve. Na drugem srečanju je Richard Gasquet povzročil nemalo težav Juanu Martinu Del Potru, vendar je bil na koncu premalo zbran, da bi presenetil četrtopostavljenega Argentinca. Del Potro je zmagal 6:7, 6:3, 7:5.
Rafael Nadal bo na igrišče stopil v torek, vendar je že dvignil nekaj prahu, z izjavo da ni najbolj zadovoljen s tem, da se finale sezone vedno igra na trdi podlagi. “Finalni turnir je že od leta 2005 na trdi podlagi, to pa mi ne ustreza najbolj. Bilo bi bolj pravično, da bi tudi v dvoranah tekmovali na različnih igralnih površinah. Navsezadnje se za ta turnir kvalificiramo na turnirjih z različnimi podlagami, zaključek pa je vedno na trdi.” Ali bo njegova pritožba prisilila vodstvo tekmovanja v kakšno spremembo, bomo še videli.
ATP London, 1. dan


Skupina A
S. Wawrinka (ŠVI, 7) : T. Berdych (ČEŠ, 5) 
6:3, 7:6(0), 6:3
Skupina B


J. M. Del Potro (ARG, 4) : R. Gasquet (FRA, 8)
6:7 (4), 6:3, 7:5

Author: Matija Kosmač; Foto: Gettyimages