Đoković: Prvo mesto bi bil neverjeten uspeh

ATP 14. Okt 201814:32 > 14:32
Kevin Lee, Getty Images Sport

Najboljši srbski tenisač Novak Đoković je bil po zmagi v finalu Mastersa v Šanghaju navdušen. Nole je v Šanghaju slavil četrtič v karieri.

Novak Đoković je v finalu s 6:3 in 6:4 ugnal Borno Ćorića. Dvoboj je trajal vsega uro in 35 minut, Srb pa je na koncu osvojil svoj 32. naslov na turnirjih serije Masters. Z zmago si je zagotovil tudi drugo mesto na lestvici ATP.

To je fantastično! Zelo sem ponosen na vse, kar nam je uspelo. Rad bi se zahvalil ekipi in družini, ki je vselej ob meni. Zadnji meseci so bili neverjetni. V moji igri ni bilo veliko napak. Vse je delovalo fantastično. Zadnji teden je bil morda tudi najboljši v celotnem obdobju. Tudi servis je bil fantastičen. Mislim, da sem se soočil z le tremi brejk žogami. Niti enkrat nisem oddal igre na svoj začetni udarec. To se ne dogaja pogosto. Niti ne vem, če se mi je to že kdaj zgodilo. Zelo sem zadovoljen,” je po zmagi povedal Novak.

Srbski tenisač se je po dveh grand slam naslovih in zmagah na dveh mastersih močno približal tudi povratku na prvo mesto.

Ntii v sanjah si ne bi mogel zamisliti boljšega scenarija. Nadali sem se približal, sem v odličnem položaju. V načrtu imam igranje v Parizu in v Londonu, morda bom dodal še en turnir. Igram zelo dobro, največji uspeh v tej sezoni pa bi bil povratek na prvo mesto,” dodaja Đoković.