Nadal se v karavano vrača na turnirju v Abu Dhabiju

ATP 13. Nov 20189:04 > 9:05
Justin Setterfield, 2018 Getty Images Sport

Rafael Nadal je zadnji obračun odigral septembra na OP ZDA, kasneje pa je zaradi poškodbe odpovedal nastope na zadnjih pomembnih turnirjih sezone in tako izgubil prvo mesto na ATP lestvici. Zdaj je sporočil, da se na igrišča vrača konec leta, ko je na sporedu ekshibicijski turnir v Abu Dhabiju.

Rafael Nadal, trenutno drugi teniški igralec sveta, se bo na ekshibicijskem turnirju v Abu Dhabiju pridružil Novaku Đokoviću, Kevinu Andersonu, Dominiku Thiemu, Hyeonu Chungu in Karenu Hačanovu.

“Abu Dhabi je eno izmed prizorišč, kjer vsako leto rad igram. Atmosfera na igrišču in tribunah je odlična, navijači tam so zares fantastični. Ta turnir pa mi obenem omogoča odlično pripravo na začetek nove teniške sezone,” je dejal Španec, ki je šestkrat v karieri slavil na tem turnirju Mubadala v Abu Dhabiju. 

Nadal je zadnji dvoboj odigral v polfinalu OP ZDA, ko je zaradi poškodbe kolena moral predati dvoboj proti Juanu Martinu Del Potru, kasneje pa je zaradi tega izpustil še turnirje v Pekingu, Šanghaju, Parizu in zdaj Londonu.

Nastop na Mastersu v Parizu je odpovedal zaradi težav s trebušnimi mišicami, v Londonu pa zaradi poškodbe gležnja, zaradi katere je prejšnji teden že prestal operacijo.

Turnir u Abu Dhabiju je na sporedu od 27. do 29. decembra.